Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Δημοτική Αρχή » Ανακοινώσεις » Την Κυριακή στις 10.30 π.μ. υποδεχόμαστε την Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» στο Πρόπυλο του Ναού Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου Μεσσήνης
Την Κυριακή στις 10.30 π.μ. υποδεχόμαστε την Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» στο Πρόπυλο του Ναού Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου Μεσσήνης

image

Την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» θα υποδεχθεί η Μεσσήνη την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. στο Πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, στην Πανηγυρίστρα.

Φέτος, λόγω των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανεύσεις κατά την κάθοδο και την άνοδο της Εικόνας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, εκτός από την ακύρωση των λιτανεύσεων, οι υπόλοιπες λατρευτικές εκδηλώσεις, οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα γίνουν κανονικά τόσο στον Ιερά Μονή Βουλκάνου όσο και στο Μετόχι της Μονής της Μεσσήνης, στην Πανηγυρίστρα.

Για την ενημέρωση των πιστών, δημοτών και επισκεπτών, σας παραθέτουμε το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ι.Μ. Βουλκάνου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας:

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, 7 μ.μ. – 00.30 π.μ. Κυριακής, μεταμεσονύκτια Ιερά Αγρύπνια (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) της καθόδου στην Ιερά Μονή χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και πατέρων της Μονής.

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής στο Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα), χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή πατέρων της Μονής και ιερέων της Μεσσήνης.

Στις 10.30 π.μ. θα γίνει υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο. Ακολούθως θα γίνει ενθρόνιση της Εικόνας στο προσκυνητάρι Της για εννεαήμερο προσκύνημα.

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 7 μ.μ. Εσπερινός και Ιερή Παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα.

Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2020 θα τελούνται το πρωί 7 π.μ., ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα 7.00 μ.μ., ο Εσπερινός και η Ιερή Παράκληση.

Δευτέρα, 7 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Αγιασμού μετά του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων, τα οποία φυλάσσονται στη Μονή.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία, για τη «μνήμῃ Της». Στις 7 μ.μ., Εσπερινός και στη συνέχεια η Ακολουθία του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ημέρας. Στις 7 μ.μ., Εσπερινός και Ιερή Παράκληση. Από τις 9 μ.μ. έως τις 00.30 π.μ. μεταμεσονύχτια Ιερή Αγρυπνία.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ημέρας και το απόγευμα 7 μ.μ., Εσπερινός.

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και στις 7 μ.μ., Εσπερινός και Ιερή Παράκληση.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Στις 7 μ.μ, Εσπερινός και Ιερή Παράκληση, μετά το πέρας της οποίας, η Ιερή Εικόνα θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι, όπου από τις 9 μ.μ. έως 00.30 π.μ. θα γίνει η Ιερά Αγρυπνία της Ανόδου.

Την Κυριακή στις 10.30 π.μ. υποδεχόμαστε την Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» στο Πρόπυλο του Ναού Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου Μεσσήνης
photo
photo