Με σεβασμό προς τον χώρο και την ιστορία του, η μουσική, τα άσματα και οι αφηγήσεις βασισμένα στο θρησκευτικό έργο του Ευαγγελιστή Ιωάννη, συνδυάστηκαν απόλυτα.
Ο Δήμος Μεσσήνης, πιστεύει πως η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω εξωστρεφών δράσεων, αποτελεί αναπτυξιακό παράγοντα για την περιοχή και συντελεί θετικά σε τοπικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος κατά την τοποθέτησή του. Πρόσθεσε ότι ο πολιτισμός επλήγη περισσότερο από την υγειονομική κρίση και για τον λόγο αυτό έχουμε ανάγκη ως κοινωνία ποιοτικές εκδηλώσεις, που θα αποτελέσουν μοντέλο ανοίγματος στο ευρύ κοινό.
Παράλληλα τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, όσο και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευαγγελία Μηλίτση, τόνισαν την αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων σε περιοχές με αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο, μίλησαν για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την κτιριακή αποκατάσταση του μοναστηριού, ώστε το ευρύ κοινό να μπορεί να απολαμβάνει τις ομορφιές του.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε, όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν και πιο συγκεκριμένα τους:
Γιάννη Θωμόπουλο, Παναγιώτη Τερζάκη, Μαριλένα Κυριακοπούλου, Αμαλία Γιαννούλη, Άρτεμις Αποστολοπούλου, Βαρβάρα Αλαμάνου, Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Ελένη Κακοτυλημένου, Πέτρο Κατσούλη, Ιωάννη Μανωλακάκη, Φιλοθέη Μαστέα, Γιώργο Μίντζα, Σοφία Τσόγκα, Σπύρο Φαρούγγια, Δημήτρη Χαρλέπα, καθώς και τους εθελοντές μας.
Επίσης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την Φάος ΚοινΣΕπ, για την υποστήριξη.
Τη μουσική βραδιά παρακολούθησαν ακόμα οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, κ.ά.
Σημειώνεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν οι οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.